یادنامه

بریده‌هایی از تاریخ خوانسار و گزیده‌هایی از زندگی اجداد و پدرانم
  • یادنامه

    بریده‌هایی از تاریخ خوانسار و گزیده‌هایی از زندگی اجداد و پدرانم

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

پنجشنبه, ۲۲ خرداد ۱۳۹۳، ۰۴:۵۸ ب.ظ

شجره نامه

   از دستنوشته‌های خدابیامرز پدر شجره‌نامه جالبی از مرحوم مادرش (مادر بزرگم) که 16 آذرماه سال1377 به رحمت خدا رفت دیدم؛ مرحوم انیس قاضی دختر دوم ملا اسماعیل قاضی بود. به خاطر دارم یک هفته قبل از فوتش به من گفت «بیا من رو ببر سر قبر بابام»، پشت بازار بالای بقعه آیت الله خوانساری. . آن زمان خواندن نوشته سنگ قبر برایم خیلی دشوار بود و به زحمت سال 1340قمری را از رویش خواندم که سال فوت پدرش بود و می‌خواست بداند. مدتی پیش رفتم و از سنگ عکس گرفتم تصویر وماده تاریخش را هم حساب کردم. تصویر سنگ قبر و ابیات ماده تاریخ که توسط برادر ملااسماعیل،‌ملا زین العابدین سروده شده و در دو طرف سنگ حک شده به این ترتیب است:

قاضی شرع احمد مرسل ***  سالک ملت حنیف حنیل

ارجعی را جواب داد و شتافت  ***  به جوار کریم رب جلیل

و قضی نحبه علی البعین  ***  هادی القوم حافظ التنزیل

بهر تاریخ رحتلش بنوشت ***  اخ غمدیده عابدین علیل

دهه دوم مه شعبان  ***  به جنان شد مقام اسماعیل





     جد مادر بزرگم، ملا عبدالله، سه فرزند پسر داشت. ملا اسماعیل صاحب اولاد پسر نشد، از ملا زین العابدین هم تنها یک فرزند دختر باقی ماند. محمد علی پدر آقای تقی قاضی بود که از اعضای شورای شهر تهران در سال‌های دور پیش از انقلاب بود.
    همین، اطلاعات بیشتری مرقوم نشده بود!
۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ خرداد ۹۳ ، ۱۶:۵۸
سید علیرضا صاحبی
چهارشنبه, ۱۴ خرداد ۱۳۹۳، ۰۲:۰۳ ب.ظ

ضریح در دو نما

   شنیده‌اید که سال به سال دریغ از پارسال! دیدنش هم بد نیست:


   دو تصویر نخست مربوط به یکشنبه مورخ 93/03/11 و مراسم استقبال از ضریح جدید امامزاده احمد علیه السلام شهرستان خوانسار است:


چهار تصویر زیر هم مربوط به سال 1364 هستند وضریحی که 29سال پیش وارد خوانسار شد:


   در این 29سال خیلی چیزها تغییر کرده؛ تعداد خودروهای در حال تردد در کل کشور بنا بر آمار انجمن خودروسازان از حدود یک ملیون به 14 ملیون دستگاه افزایش پیدا کرده. جمعیت ایران طبق آمار منتشر شده مرکز آمار از 45ملیون نفر شده 77ملیون ولی بیشتر ما معتقدیم مردم قدیم خالص‌تر و پاکت‌تر بودند. خوانسار دیگر روحانیون زاهد و عالم و عاملی مانند آیت الله سید حسین علوی،‌ حاج‌آقا مرتضی علوی و حاج آقا غضنفری را ندارد. مرحوم پدرم (نفر سوم از سمت چپ) هم دیگر نبود تا مراسم استقبال از ضریح را دامنه برنامه‌ریزی کند و با پارچه‌ای سبز آن را تزیین کند. (منابع آماری نزد من موجود است و در صورت درخواست قابل ارسال).

۵ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۹۳ ، ۱۴:۰۳
سید علیرضا صاحبی
جمعه, ۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۴۹ ق.ظ

ما و امامزاده

مرحوم پدربزرگم از سال 1299خورشیدی پس از زیارت عتبات عالیات نسبت به بازسازی و تصدی آستان مقدس امامزاده احمد شهرستان خوانسار اقدام نمودند. از سال 1364 و پس از فوت ایشان مرحوم پدرم راه ایشان را ادامه دادند. شرح این قضایا را به طور مفصل از یادداشت‌های پدر در آینده به امید خدا مرقوم خواهم کرد. برای شروع پنج عکس گویای تاریخ تقدیم می‌شود:


مرحوم پدربزرگم در کنار بقعه و ضریح قدیمی شاهزاده احمد (این بقعه 3*4متر بوده):


ساخت گنبد امامزاده:


نصب ضریح طلایی امامزاده با حضور مرحوم ایت الله عظمی سید حسین علوی، همچنین در این تصویر مرحوم آیت الله غضنفری، پدر بزرک و پدرم  نیز حضور دارند:


نمایی از گنبد و گلدسته دهه 70خورشیدی:


نمای گنبد و گلدسته پس از کاشیکاری در سال90:

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ خرداد ۹۳ ، ۱۱:۴۹
سید علیرضا صاحبی
جمعه, ۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۴۰ ق.ظ

اول دفتر به نام ایزد دانا

فراقت سخت می‌آید، ولیکن صبر می‌باید (اقتباس از سعدی علیه الرحمة)

   امروز چهارشنبه مورخ 1393/2/31 نخستین سالگرد درگذشت بزرگ مردی است که 68سال زیست، امٌا بسیار بیشتر از آن به خدا و خلق‌اش خدمت کرد. پدرم یادداشت‌هایی پراکنده را از اجدادش و از تاریخچه امامزاده احمد علیه السلام خوانسار باقی گذاشته که در فکر گردآوری و انتشار آنها بود. چون به قول مرحوم قیصر همیشه چقدر زود دیر می‌شود، فرصت این کار را نیافت، امروز تصمیم گرفتم به تدریج این یادداشت‌ها را در اینجا قرار دهم. باشد که مفید واقع شود.

لوگو

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ خرداد ۹۳ ، ۱۱:۴۰
سید علیرضا صاحبی